OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

OSNOVNI PODACI O PRODAVATELJU

Naziv: Pool expert d.o.o. za trgovinu i usluge

Skraćen naziv: Pool expert d.o.o.

Sjedište: Vukovarska 27a, 52440 Poreč

Adresa ureda: Vukovarska 27a, 52440 Poreč

Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Pazinu, MBS: 130102950

Poslovna banka i broj žiro-računa IBAN: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR8423400091111056893
OIB: 43361815414
Temeljni kapital: 2654.46€

Osobe ovlaštene za zastupanje: Boris Budak, direktor

Adresa elektroničke pošte: info@poolexpert.hr

Korisnik je osoba koja koristi web stranicu www.poolexpert.hr isto kao i svaki kupac i posjetitelj web stranice www.poolexpert.hr .

Sklapanje ugovora o kupoprodaji putem internet stranice www.poolexpert.hr regulirano je u skladu sa zakonskim odredbama uzimajući u obzir naročito načela i odredbe direktiva i uredaba Europske unije. Sklapanje ugovora putem internet stranice www.poolexpert.hr predstavlja sklapanje ugovora na daljinu.

Ovi Uvjeti korištenja predstavljaju i predugovornu obavijest kada ugovor o kupoprodaji sklapa potrošač, odnosno svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, te ukoliko se ugovor sklapa između trgovca i potrošača u okviru organiziranog sustava prodaje ili pružanja usluge bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu pri čemu se do trenutka sklapanja ugovora te za sklapanje ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije.

Sredstva daljinske komunikacije jesu sva sredstva koja se bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača mogu koristiti za sklapanje ugovora na daljinu, kao što je internet i elektronička pošta.

Sadržaj web stranice www.poolexpert.hr dostupan je na hrvatskom jeziku. Službeni jezik za sklapanje ugovora o kupoprodaji je hrvatski jezik. Na sklopljene ugovore o kupoprodaji primjenjuje se hrvatsko pravo.

GLAVNA OBILJEŽJA PROIZVODA

Kupac se upoznaje s glavnim obilježjima proizvoda na internet stranici www.poolexpert.hr. Pool expert d.o.o. (dalje u tekstu: Pool expert) zadržava pravo izmjene informacija, uključujući cijene proizvoda i akcijske ponude na stranicama bez prethodne najave. Uz sliku proizvoda nalazi se opis glavnih obilježja proizvoda i njegova cijena u eurima s dodanim PDV-om.

POSTUPAK SKLAPANJA UGOVORA

Kupovina se obavlja na internet stranicama Pool experta, www.poolexpert.hr ispunjavanjem za to predviđenog obrasca. Prilikom ispunjavanja obrasca kupac je dužan upisati sve podatke koji se od njega traže. Kupovinu je moguće ostvariti uz potvrdu kupca da je razumio Uvjete korištenja te da ih prihvaća. Kupovina je moguća 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Pool expert ne odgovara za troškove korištenja računalne opreme i telekomunikacijskih usluga potrebnih za pristup usluzi. Kupac će elektronskom poštom biti obaviješten o primitku narudžbe.

U slučaju da Pool expert nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, s kupcem će telefonom ili elektroničkom porukom u kontakt stupiti djelatnik Pool expert-a u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda istog cjenovnog ranga ili će ga obavijestiti o nemogućnosti isporuke zamjenskog, odnosno naručenog proizvoda.

Kupovinu proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili osobe lišene poslovne sposobnosti (potpuno ili djelomično), mogu zatražiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Kupovina se obavlja naručivanjem dostupnih proizvoda koje kupac bira na temelju fotografije i osnovnog opisa. Kupovina se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka u udobnosti doma kupca, s bilo kojeg mjesta u svijetu.

Narudžbu proizvoda možete obaviti nakon registracije na www.poolexpert.hr klikom na poveznicu „Prijava/registracija“ te klikom na „Registriraj se“ i ispunjavanjem obrasca za registraciju. Ako ste već registrirani, u svoj korisnički račun ulazi klikom na poveznicu „Moj profil“ te upisom e-mail adrese i lozinke te klikom na „Prijava“.

Pretraživanje proizvoda

Pretraživanje proizvoda je moguće na način da kliknete na određeni proizvod koji Vas zanima i pročitate dostupan opis proizvoda kako bi mogli samostalno donijeti odluku odgovara li proizvod Vašim potrebama. Proizvode birate iz kataloga proizvoda na webshopu www.poolexpert.hr, koji je uređen prema vrstama proizvoda. Najjednostavniji oblik pretrage jest putem tražilice koja se nalazi pri samom vrhu stranice na desnoj strani u obliku ikone povećala, na način da upišete traženi pojam te stisnete tipku enter na tipkovnici. U ponuđenim rezultatima pretrage vršite odabir. Nakon odabira preferiranog rezultata pretraživanja, upoznajete sa sadržajem stranice pojedinog proizvoda na kojoj su jasno istaknuti svi potrebni detalji koji uključuju, ali se ne ograničavaju na: naziv, opis, cijenu s uključenim PDV-om, cijenu dostave i slično. Ukoliko se odlučite za kupovinu određenog proizvoda ili usluge nakon temeljitog upoznavanja sa sadržajem stranice na kojoj je Pool expert naveo sve detalje o istom, odabirete opciju „Dodaj u košaricu“.

Košarica

Nakon dodavanja svih odabranih proizvoda i usluga, odabirete opciju „Košarica “ u gornjem desnom kutu stranice www.poolexpert.hr. U tom trenutku prikazuje Vam se cjelokupan sadržaj košarice. Tamo možete pregledati svoju narudžbu, dodati ili ukloniti proizvode ili usluge te regulirati njihovu količinu. U trenutku kada ste zadovoljni konačnim sadržajem svoje Košarice za kupovinu, odabirete opciju „plaćanje “ kako bi nastavili proces kupovine.

Dostava

U ovom koraku unosite podatke za dostavu. Polja označena crvenom zvjezdicom su obavezna. Pool expert dostavu vrši isključivo na području Republike Hrvatske putem renomiranih dostavnih službi. Nakon unošenja svih potrebnih podataka, odabirete opciju „Odabir plaćanja“.

Plaćanje

Opis postoji u „Načini plaćanja“.

Konačni pregled

Ovaj konačni korak u procesu internet kupovine predstavlja mjesto na kojemu možete pregledati sve unesene detalje o opcijama plaćanja, dostave, sadržaju košarice, ukupnoj vrijednosti i slično, prije nego iste konačno odobrite. Nakon što se detaljnom provjerom uvjerite da su svi uneseni podaci točni odabirete opciju „Naručite“. Klikom na ikonu „Naručite“ završili ste proces odabira proizvoda. Nakon što izvršite narudžbu, prodavatelj će na Vašu adresu e-pošte poslati Uvjete korištenja zajedno s potvrdom narudžbe te brojem iste kojom potvrđuje da je Vaša narudžba zaprimljena i u procesu obrade.

Ukoliko je došlo do greške prilikom elektroničkog procesiranja narudžbe, Korisniku se prikazuje poruka „Narudžba nažalost nije uspjela“. U navedenom slučaju narudžba se ne smatra izvršenom.

Vezano za bilo koji upit možete kontaktirati korisničku podršku Pool experta putem telefona na broj: 099 5555 233 od ponedjeljka do petka od 8:30 do 16:00 ili putem e-pošte na adresu: info@poolexpert.hr .

Ukoliko niste primili naručene proizvode koje ste platili u ugovorenom roku dostave molimo da obavijestite Pool expert o istom na adresu e-pošte info@poolexpert.hr .

CIJENA PROIZVODA, NAČIN PLAĆANJA I OTPREMA PROIZVODA

Odabir načina plaćanja

Naručene proizvode i dostavu možete platiti prema modelu kojeg sami izaberete tijekom ispunjavanja narudžbe.

Plaćanje proizvoda je moguće izvršiti :

• jednokratnim ili obročnim online plaćanjem kreditnim i debitnim karticama

• plaćanje virmanom/općom uplatnicom

1. Plaćanje karticama

Prilikom plaćanja kreditnim i debitnim karticama autorizacija plaćanja vrši se automatski. Poolexpert snosi sve manipulativne troškove autorizacije kreditne/debitne kartice korisnika. U slučaju neuspješne autorizacije plaćanja postupak kupovine se prekida. Kupac je odgovoran za ispravnost podataka koji su navedeni korištenjem webshop usluge.

Usluge kartičnog plaćanja za Pool expert provodi HT PayWay usluga poduzeća Hrvatski telekom d.d.. HT PayWay je sustav koji višestrukim šifriranjem i posebnim kanalima manipulira podacima. HT PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla). HT PayWay sustav instaliran je na poslužiteljima pod kontrolom poduzeća Smarthost Sp. z o.o.

Pool Expert ne preuzima odgovornost za eventualne izravne ili neizravne štete koje kupci mogu pretrpjeti zbog privremene, djelomične ili potpune nedostupnosti HT PayWay.

PBZ CARD
MasterCard – jednokratno
Visa i Maestro – jednokratno i na rate no samo za njihova izdanja

ERSTE CARD CLUB
Diners – jednokratno i na rate
MasterCard, Visa i Maestro – jednokratno

ZABA
MasterCard, Visa – jednokratno i na rate no samo za njihova izdanja
Maestro – jednokratno.

2. Plaćanje virmanom/općom uplatnicom

Opcija plaćanja virmanom/općom uplatnicom omogućuje uplatu internet bankarstvom, mobilnim bankarstvom, u banci i sl. Odabirom ove opcije prilikom narudžbe proizvoda, na svoju ćete e-mail adresu primiti podatke potrebne za izvršenje uplate. Proces isporuke počinje kada evidentiramo uplatu u našem sustavu.

Izdavanje R1 računa

Moguće je izdavanje R1 računa za sve oblike plaćanja. Podatke za izradu R1 računa ispunjavate prilikom odabira načina plaćanja i ispunjavanja podataka za račun i dostavu. Potrebno je ispuniti polja ‘Poduzeće’ i ‘OIB’, po potrebi i adresu. Zbog zakonskih propisa Pool Expert nije u mogućnosti naknadno izdavati R1 račune, stoga Vas molimo da obavezno obratite pažnju jeste li unijeli sve tražene podatke.

Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice.

Ugovorena kupoprodajna cijena uključuje PDV te je izražen u eurima. Napominjemo da je sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj euro, te kupac plaća trošak konverzije valuta.

2. Plaćanje virmanom/općom uplatnicom

Opcija plaćanja virmanom/općom uplatnicom omogućuje uplatu internet bankarstvom, mobilnim bankarstvom, u banci i sl. Odabirom ove opcije prilikom narudžbe proizvoda, na svoju ćete e-mail adresu primiti podatke potrebne za izvršenje uplate. Proces isporuke počinje kada evidentiramo uplatu u našem sustavu.

Izdavanje R1 računa

Moguće je izdavanje R1 računa za sve oblike plaćanja. Podatke za izradu R1 računa ispunjavate prilikom odabira načina plaćanja (na 3. koraku narudžbe proizvoda) i potrebno je ispuniti polja ‘Poduzeće’ i ‘OIB’. Zbog zakonskih propisa Pool Expert nije u mogućnosti naknadno izdavati R1 račune, stoga Vas molimo da obavezno obratite pažnju jeste li unijeli sve tražene podatke.

Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice.

Ugovorena kupoprodajna cijena uključuje PDV te je izražen u eurima. Napominjemo da je sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj euro, te kupac plaća trošak konverzije valuta.

BESPLATNA DOSTAVA

Za narudžbe iznad 132,72€, dostava na području Republike Hrvatske je besplatna!

DOSTAVA

Cijena dostave je iskazana u eurima s uključenim PDV-om.

Dostava naručenih proizvoda po plaćenim narudžbama, organizirana je preko tvrtke HP Express

U kojem roku ćete primiti pošiljku?

  • 2 – 6 radnih dana po primitku vaše uplate na naš poslovni račun odnosno odobrenoj autorizaciji kreditne kartice

Subote, nedjelje i neradni dani se ne računaju u rok dostave. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi ili u distribucijskom centru partnera koje je isti vratio Internetskoj trgovini POOL EXPERT bez isporuke kupcu i sl.) Internetska trgovina POOL EXPERT ne preuzima odgovornost na „prvi rizik” i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraće mogućem roku.

Molimo da prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjerite eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirate dostavljaču koji je istu dostavio.
Ne preuzimajte pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja, bez da se u prisustvu dostavljača uvjerite da su proizvodi neoštećeni.

U slučaju dobivanja oštećene pošiljke, potrebno je obavijestiti i djelatnike Internetske trgovine POOL EXPERT kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka.

Ukoliko ne primite pošiljku u roku od 8 dana od izvršenog plaćanja odnosno autorizacije kreditne kartice, molimo vas da nas o tome obavijestite.

Ukoliko iz nekog razloga ne preuzmete pošiljku te nam se ista vrati, novu dostavu ćemo ponovno naplatiti.
Isporuka proizvoda moguća je jedino na teritoriju Republike Hrvatske.

Ukoliko Internetska trgovina POOL EXPERT nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod ili ga nije u mogućnosti isporučiti u ugovorenom roku, o tome će obavijestiti kupca. Kupac može otkazati narudžbu ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan.

Cjenik dostave ne primjenjuje se za vrijeme akcija i promocija koje imaju drugačije uvjete dostave.

Primitak pošiljke

Svojim potpisom pri preuzimanju, potvrđujete da ste preuzeli paket (ili pakete) u neoštećenom stanju. Nakon što preuzmete paket, dostavna služba ne odgovara za eventualne reklamacije, oštećenja ili umanjenje sadržaja preuzetog paketa, osim uz dokaz da oštećenje nije nastalo nakon uručenja.

Odbijanje preuzimanja

Ukoliko Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

Praćenje puta pošiljke

Dostavna služba putem elektronske usluge omogućava praćenje puta pošiljke. Usluga praćenja puta pošiljke omogućuje pošiljatelju i primatelju da u svakom trenutku dobiju relevantnu informaciju o tome gdje se nalazi pošiljka i što se s njome događa.

OPĆE INFORMACIJE

Korisnici stranice www.poolexpert.hr su dužni prije narudžbe proizvoda klikom na ikonu „Naručite“ pročitati Uvjete korištenja.
Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nejasnoća vezanih uz Uvjete korištenja, možete se obratiti na adresu e-pošte info@poolexpert.hr ili putem telefona na broj: 099 5555 233 od ponedjeljka do petka od 8:30 do 16:00.

Korisnici su suglasni da neće koristiti web stranicu na način da štete autorima ili trećim osobama, te prihvaćaju sve rizike korištenja web stranice i usluga.

Sadržaj web stranice zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Pool expert-a.

Pool Expert omogućuje korištenje web stranice na najbolji mogući način. To uključuje: nadgledanje rada servera, širenje kapaciteta prema broju korisnika, podršku korisnicima te otklanjanje eventualnih grešaka i problema u radu sustava. Pool expert ne preuzima odgovornost za eventualne probleme u radu stranice. Pool expert ne može jamčiti da korištenje web stranice neće biti prekinuto ili privremeno nedostupno.

Korisnici koriste web stranicu na vlastitu odgovornost. Pool expert ni na koji način nije odgovoran za štetu koju korisnik može pretrpjeti korištenjem web stranice www.poolexpert.hr.

Pool expert zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja. Promjene stupaju na snagu danom objave na web stranici www.poolexpert.hr . Obvezujući su Uvjeti korištenja dostavljeni e-poštom u PDF obliku.

Pool expert zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, što uključuje i web stranicu, odnosno bilo koji njezin dio, servise, podstranice ili usluge koje se putem njih pružaju. Predmetno pravo uključuje, ali se ne ograničava na, promjenu vremena dostupnosti sadržaja, dostupnosti novih podataka, načina prijenosa.

Dužnost je i obaveza korisnika koristiti web stranicu u skladu s pozitivnim propisima te općim moralnim i etičkim načelima. Pool expert ima pravo u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja web stranice kako bi osigurao poštivanje Uvjeta korištenja i pozitivnih propisa.

MATERIJALNI NEDOSTACI

Pool expert odgovara za materijalne nedostatke proizvoda.

Nedostatak postoji:

1. ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
2. ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
3. ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
4. kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
5. ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.).
6. ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,
7. ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

Kupac je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na kupca. Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari. Prava kupca koji je pravodobno obavijestio prodavatelja o postojanju nedostatka gase se nakon isteka dvije godine, računajući od dana odašiljanja obavijesti prodavatelju, osim ako je prodavateljevom prijevarom kupac bio spriječen da ih ostvaruje.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka prodavatelj može imati jednu od sljedećih obveza, sve u skladu sa odredbama Zakona o obveznim odnosima prema izboru potrošača:

1. uklanjanje nedostatka,
2. predaja drugog proizvoda bez nedostatka,
3. sniženje cijene

Kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

Kupac može raskinuti ugovor i bez ostavljanja naknadnog roka ako mu je prodavatelj nakon obavijesti o nedostacima priopćio da neće ispuniti ugovor ili ako iz okolnosti konkretnog slučaja očito proizlazi da prodavatelj neće moći ispuniti ugovor ni u naknadnom roku, kao i u slučaju kad kupac zbog zakašnjenja prodavatelja ne može ostvariti svrhu radi koje je sklopio ugovor.

Ako prodavatelj u naknadnom roku ne ispuni ugovor, on se raskida po samom zakonu, ali ga kupac može održati ako bez odgađanja izjavi prodavatelju da ugovor održava na snazi.

Kada je kupac pravna osoba na njega se odnose pravila o materijalnom nedostatku propisana Zakonom o obveznim odnosima.

JAMSTVO

Ako određeni proizvod ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, isto je naglašeno u opisu tog proizvoda. Prava iz jamstvenog lista se mogu koristiti samo uz predočenje jamstvenog lista i originalnog računa za vrijeme trajanja jamstvenog roka.

Jamstveni list sastavni je dio isporuke uz naručeni proizvod kupcu.
Kupac je dužan čuvati jamstveni list i originalni račun za cijelo vrijeme jamstvenog roka. Jamstveni rok se aktivira s datumom navedenim na jamstvenom listu (datum računa).

SERVISNI UVJETI

Kupac je dužan koristiti i održavati kupljeni proizvod u skladu s uputama za uporabu dobivenim uz proizvod. Prodavatelj garantira da će proizvod pravilno funkcionirati, ako se koristi u skladu s priloženim uputama.
Prodavatelj se obavezuje da će na zahtjev Kupca podnesen u jamstvenom roku, o vlastitom trošku otkloniti sve kvarove i nedostatke na proizvoda koji su nastali pri normalnoj uporabi.

Ukoliko u roku od 45 dana po prijemu proizvoda na servis unutar jamstvenog roka kvar ili nedostatak ne bude otklonjen, Prodavatelj se obvezuje da će proizvod zamijeniti novim ili vratiti novac Kupcu. Prodavatelj je obavezan osigurati servis i rezervne dijelove i nakon isteka jamstvenog roka, ukupno do 7 godina od datuma kupoprodaje.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač može ugovor jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, proizvod predan u posjed.

Ukoliko potrošač jednom narudžbom naruči više komada proizvoda koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok od 14 dana započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka proizvoda.

Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok od 14 dana započinje teći dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka proizvoda.

Ukoliko potrošač ne bude obaviješten o pravu na raskid ugovora, pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora prestaje po isteku 12 mjeseci od isteka roka od 14 dana.

Ako je prodavatelj dostavio potrošaču obavijest o pravu na raskid ugovora u roku od 12 mjeseci pravo na jednostrani raskid ugovora prestaje po isteku roka od 14 dana od kada je potrošač primio tu obavijest.

Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, isti mora pisano prodavatelja obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu sjedišta ili elektroničkom poštom na adresu: info@poolexpert.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte.

Potvrdu primitka izjave o jednostranom raskidu ugovora prodavatelj će dostaviti potrošaču bez odgađanja, na fizičku adresu ili adresu e-pošte. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj strani ono što je primila na temelju ugovora.

Osim kada je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag prodavatelju, ako bi o tome prodavatelj bio obaviješten prije primitka robe.

Potrošač je dužan izvršiti povrat robe na adresu: Pool expert d.o.o. , Vukovarska 27a, 52440 Poreč.

Prodavatelj nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat potrošačeva izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudio prodavatelj.

Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio potrošač prilikom plaćanja, osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da potrošač ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Osim ako je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.

Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu povrata robe na vrijeme ako prije isteka roka pošalje robu ili je preda prodavatelju, odnosno osobi koju je prodavatelj ovlastio da primi robu.

Sve troškove povrata proizvoda potrošač je dužan snositi sam.

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Kako bi potrošač utvrdio prirodu, obilježja i funkcionalnosti robe isti može postupati sa robom i pregledati robu isključivo na način na koji je to uobičajeno pri kupnji robe u prostorijama prodavatelja. Robu koju kupac namjerava vratiti u roku od 14 dana isti ne smije prepravljati, koristiti, niti smije poduzimati osobito bilo koje radnje koje se ne smiju poduzimati u fizičkoj poslovnici prodavatelja, kao i one kojima bi umanjio vrijednost robe.

U slučaju umanjenja vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom prodavatelj će se naplatiti iz iznosa primljene kupoprodajne cijene u omjeru umanjenja vrijednosti robe prema vlastitoj procjeni uzimajući u obzir objektivne kriterije svakog pojedinog slučaja.

Pravo na raskid ugovora o kupoprodaji nije dopušten u sljedećim slučajevima kada je:

1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora

3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču

4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

5. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave

6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

7. predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca

8. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom

9. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke

10. predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije

11. ugovor sklopljen na javnoj dražbi

12. predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju

13. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Kada je kupac pravna osoba na njega se ne primjenjuje odjeljak ovih Uvjeta korištenja pod nazivom „Pravo na jednostrani raskid ugovora“. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

Izvršenje povrata proizvoda

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Paketi mogu uključivati razne zaštitne materijale za sprječavanje loma (papir, stiropor, spužva i/ili slično). Kupac je dužan proizvod koji vraća Pool expert-u vratiti kompletan, u stanju u kojem mu je dostavljen i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena), sa svim pripadajućim dijelovima i dokumentacijom. Kupac je proizvode dužan vratiti Pool expert-u o svom trošku na adresu: Pool expert d.o.o., Vukovarska 27a, 52440 Poreč.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, potrošač može poslati putem elektroničke pošte na info@poolexpert.hr ili poštom na adresu sjedišta.

Kako bi potrošaču Pool expert odgovorio na pisani prigovor koji nije upućen elektroničkom poštom, mole se potrošači da navedu točne podatke o svome imenu i prezimenu te adresi na koju će im biti dostavljen odgovor.

Odgovor na prigovor potrošača Pool expert zakonski mora dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.

Ukoliko je kupac pravna osoba na njega se ne odnose pravila o zaštiti potrošača propisana ovim Uvjetima korištenja i Zakonom o zaštiti potrošača.

U slučaju eventualnog spora Pool expert i potrošač će spor pokušati riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, nadležan je stvarno i mjesno nadležan sud u Republici Hrvatskoj uz primjenu hrvatskog prava.

Rješavanje sporova je moguće pred Sudom časti HGK ili drugim centrima za mirenje.

Potrošačke sporove moguće je rješavati putem ODR platforme Europske komisije https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR.

PRAVNE OSOBE

Kada proizvode na web stranici www.poolexpert.hr naručujete kao pravna osoba ne smatrate se potrošačem, te se na Vas ne odnose odjeljci ovih Uvjeta korištenja pod nazivom „Materijalni nedostatak“, „Pravo na jednostrani raskid ugovora“ i „Obavijest o načinu pisanog prigovora potrošača“. Na Vas se u tom slučaju primjenjuju relevantne odredbe Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini.

1. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
1.1. Čuvanje privatnosti osobnih podataka
Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih registriranih Korisnika www.poolexpert.hr stranica, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.
Prije pristupa određenim sadržajima za Korisnike je obvezna registracija koja uključuje dobrovoljno unošenje vlastitih osobnih podataka Korisnika. U slučaju pristanka na davanje osobnih podataka, smatrat će se da je Korisnik pristao na uvjete korištenja osobnih podataka predviđene ovim Općim uvjetima, a temeljem kojih se Prodavatelju daje pravo da prikuplja, koristi, obrađuje i prenosi osobne podatke potrebne za korištenje web stranica.
1.2. Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka
Korisnik odabirom opcije „Razumijem i prihvaćam Opće uvjete korištenja“ prilikom registracije daje osobnu suglasnost za prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje svojih osobnih podataka potrebnih za korištenje web stranica, uključujući (ali bez ograničavanja na):
• suglasnost da Prodavatelj može sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te unapređenja usluga. Prodavatelj navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Prodavatelja te sprječavanja eventualnih zloporaba;
• potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Prodavatelja koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika;
• suglasnost da mu se Prodavatelj može obraćati pismenim putem, telefonski, SMS-om i/ili elektroničkom poštom, te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi;
• davanje podataka trećim osobama potrebnim za izvršenje gore navedenih svrha
Prodavatelj će čuvati osobne podatke onoliko koliko je to potrebno za svrhe predviđene ovim Općim uvjetima. Nakon isteka tog vremena osobni podaci će se uništiti, izbrisati ili učiniti anonimnima na način koji osigurava da se zadrži sigurnost osobnih podataka.
Prodavatelj neće razotkriti osobne podatke Korisnika trećim osobama, osim u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Prodavatelja te sprječavanja eventualnih zloporaba.

Prodavatelj će osigurati da se osobni podaci Korisnika drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe Prodavatelja.
Prodavatelj se obvezuje Korisnicima omogućiti pristup njihovim osobnim podacima koje posjeduje kako bi osigurao da su osobni podaci točni, potpuni i ažurirani.
Ukoliko Korisnici zatraže korekciju ili brisanje njihovih osobnih podataka, Prodavatelj će takve podatke izmjeniti ili ukloniti. Odabirom brisanja osobnih podataka Korisnici pristaju na to da će im biti onemogućen pristup određenim sadržajima na web stranicama.

Prilikom davanja osobnih podataka, Korisnici jamči da su isti potpuni, istiniti, točni i ažurni.
1.3. Zaštita osobnih podataka i dostupnost trećim osobama
Osobni podaci Korisnika štite se sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te ih Prodavatelj neće ni na koji način učiniti dostupnim trećima. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Kupac ima pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka te se za sva pitanja u svezi zaštite osobnih podataka može obratiti voditelju zbirke osobnih podataka.
Prodavatelj ne bilježi niti ne pohranjuje transakcijske podatke Korisnika potrebne za plaćanje putem kartica. Prodavatelj za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane (kako je i navedeno u članku 5.1.3.) koja enkripcijom štiti vaše podatke.
1.4. Stavljanje podataka korisnika na raspolaganje trećim osobama
Prodavatelj jamči da e-mail adresu i ostale podatke Korisnika neće stavljati trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez njegovog pristanka. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga, u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Prodavatelja te sprječavanja eventualnih zloporaba
1.5. Otklanjanje pogrešaka
Prodavatelj ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite podataka Korisnika, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.
1.6. Prijava pogrešaka
Prodavatelj ne može garantirati da će podaci na Internet stranici biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našim djelatnicima, kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Također ukoliko Prodavatelj dobrom namjerom smatra da je pronađena greška ispravna, istu može izbrisati ili promijeniti.
1.7. Cookie
Što je kolačić (cookie)?
Kolačić je informacija spremljena na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice koju ste posjetili. Kolačići omogućuju jednostavnije korištenje budući da spremaju Vaše postavke za internetsku stranicu (jezik ili adresa) te ih pri ponovnom pokretanju iste iznova aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja.
Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu. Aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive, međutim možete u postavkama izabranog internetskog preglednika odabrati mogućnost odobravanja/odbijanja zahtjeva za spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz korištenje kolačića.

Kako onemogućiti kolačiće ?
Isključivanjem kolačića ne dopuštate pohranjivanje istih na vlastitom računalu. Postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Kako biste vidjeli postavke, odaberite preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8 te Operu ili Safari (stranice na engleskom jeziku)). Ukoliko onemogućite kolačiće, utoliko nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica.
Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići, ili kolačići sesije, uklanjanju se s vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.
Što su stalni kolačići?
Stalni, ili spremljeni, kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke kako bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke ”zapamtit” će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu istim. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama.
Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način, internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici.
Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjesta koje se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. Riječ je o primjerice pop-up oglasima, a kolačići tu imaju ulogu praćenja internetskih stranica u oglašivačke svrhe.
Koristi li www.poolexpert.hr kolačiće?
Da, ova internetska stranica koristi kolačiće kako bi Vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi www.poolexpert.hr?
Privremene kolačiće (Session cookies) – riječ je o kolačićima koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite Stalne kolačiće (Persistent cookies) – riječ je o kolačićima koji će ostati ”zabilježeni” u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju vaše privatne podatke

Ima li na web stranici kolačića treće strane?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji Vam spremaju ograničene kolačiće, a isti nije postavila ova internetska stranica. Limitirani kolačići služe za nesmetano korištenje mogućnosti koje korisnicima osiguravaju jednostavan pristup sadržaju.

Ova stranica omogućuje mjerenje posjećenosti.
Stranica koristi Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na slijedećem linku: Google Analytics –
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića:
Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija pročitajte na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
2. IZMJENE OPĆIH UVJETA I OSTALE ODREDBE
2.1. Pravo na izmjene Općih uvjeta
Prodavatelj zadržava pravo izmijeniti ove Opće uvjete bez prethodne najave. Korisnici su dužni prilikom svakog korištenja Internet stranice, te posebno usluge Internet trgovine provjeriti važeće Opće uvjete.
2.2. Važenje Općih uvjeta
Za online kupovinu važeći su Opći uvjeti na snazi u trenutku narudžbe proizvoda i koji su dostavljeni elektroničkom poštom zajedno uz potvrdu narudžbe.
2.3. Rješavanje sporova
Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih Općih uvjeta rješavat će se pred nadležnim sudom u Pazinu.
2.4. Kopiranje
Dokumenti objavljeni na ovoj web stranici smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu, te uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava.
2.5. Internet stranice trećih osoba
Stranica Prodavatelja www.poolexpert.hr može sadržavati dokumente, podatke, informacije i poveznice do Internet stranica trećih osoba. Iste internet stranice nisu u vlasništvu Prodavatelja, Prodavatelj nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na takvim stranicama trećih osoba, kao i zbog eventualnih proizvoda ili usluga koji su se stekli putem takvih trećih stranica. Ovi Opći uvjeti se u slučaju korištenja predmetnih web stranica ne primjenjuju u bilo koju svrhu. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Korisnika te Prodavatelj za takvo postupanje Korisnika ne snosi nikakvu odgovornost.

PRAVILA PRIVATNOSTI
Pravila privatnosti – Pool expert
Izdavatelj: Pool expert d.o.o.
Objavljeno: Dana 1. travnja 2020. godine
Primjena: Od dana 1. travnja 2020. godine

1. Općenito
1.1. Ovo su pravila privatnosti (dalje: „Pravila Privatnosti“) koje donosi Pool exper d.o.o., Vukovarska 27a, 52440 Poreč, OIB: 43361815414 (dalje: „Društvo“ ili „Mi“). Društvo u tom smislu ima položaj voditelja obrade Vaših osobnih podataka.
1.2. Ova Pravila Privatnosti uređuju pitanje zaštite Vaših osobnih podataka kao i Vaše privatnosti ako ste se registrirali na naš webshop (www.poolexpert.hr), ako ste izvršili kupnju putem našeg webshopa, ako ste se prijavili na naš newsletter, ako ste član MPC programa, ako ste naš poslovni partner ili ako ste zainteresirani za rad kod nas (dalje: „Vi“). Ova Pravila privatnosti primjenjuju se samo na fizičke osobe odnosno njihove osobne podatke.
1.3. Ova verzija Pravila Privatnosti primjenjuje se od dana 1. Travnja 2020. godine.
1.4. U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahtjeva u vezi postupanja ili zaštite Vaših osobnih podataka, obratite nam se na adresu info@poolexpert.hr.

2. Ako ste se registrirali na naš webshop:

2.1. Koje Vaše osobne podatke obrađujemo?
2.1.1. Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali prilikom registracije i kupnje na našem webshopu (www.poolexpert.hr), odnosno sljedeće podatke:
2.1.1.1. Vaše identifikacijske podatke (ako ste fizička osoba)
Ime, prezime, datum rođenja;
2.1.1.2. Vaše kontakt podatke
Kontakt adresa za dostavu i naplatu (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj, država);
Telefon, Email adresa;
2.1.1.3. Dodatni podatci nužni za potrebe izvršenja transakcija
Vrsta kartice, broj kartice, mjesec isteka kartice, godina isteka kartice, kontrolni broj (CVV);
2.1.1.4. Dodatni podatci nužni za reklamaciju proizvoda
Datum narudžbe, šifra narudžbe, način plaćanja, naziv artikla, datum reklamacije, razlog reklamacije, opis reklamacije;
2.1.1.5. Ostali podatci
Titula, broj MPC kartice (ako je imate);

2.2. U koju svrhu obrađujemo Vaše osobne podatke?
2.2.1. Vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:
2.2.1.1. Kako bi smo Vam omogućili korištenje naše usluge (registraciju i kupovinu putem webshopa – www.poolexpert.hr ). U tom slučaju osnova za obradu Vaših osobnih podataka je sklapanje i izvršenje ugovora o uslugama;
2.2.1.2. Kako bismo ispunili svoje zakonske dužnosti. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je ispunjenje naše zakonske dužnosti;
2.2.1.3. Kako bismo zaštitili svoje opravdane interese (primjerice kada je to nužno za provođenje sigurnosnih mjera). U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes;

3. Ako ste izvršili kupnju putem našeg webshopa:

3.1. Koje Vaše osobne podatke obrađujemo?
3.1.1. Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali prilikom kupnje na našem webshopu (www.poolexpert.hr), odnosno sljedeće podatke:
3.1.1.1. Vaše identifikacijske podatke (ako ste fizička osoba)
Ime, prezime;
3.1.1.2. Vaše kontakt podatke
Kontakt adresa za dostavu i naplatu (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj, država);
Telefon, Email adresa;
3.1.1.3. Dodatni podatci nužni za potrebe izvršenja transakcija
Vrsta kartice, broj kartice, mjesec isteka kartice, godina isteka kartice, kontrolni broj (CVV);
3.1.1.4. Dodatni podatci nužni za reklamaciju proizvoda
Datum narudžbe, šifra narudžbe, način plaćanja, naziv artikla, datum reklamacije, razlog reklamacije, opis reklamacije;
3.1.1.5. Ostali podatci
Broj MPC kartice (ako je imate);

3.2. U koju svrhu obrađujemo Vaše osobne podatke?
3.2.1. Vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:
3.2.1.1. Kako bi smo Vam omogućili korištenje naše usluge (kupovinu putem webshopa – www.poolexpert.hr ). U tom slučaju osnova za obradu Vaših osobnih podataka je sklapanje i izvršenje ugovora o uslugama;
3.2.1.2. Kako bismo ispunili svoje zakonske dužnosti. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je ispunjenje naše zakonske dužnosti;
3.2.1.3. Kako bismo zaštitili svoje opravdane interese (primjerice kada je to nužno za provođenje sigurnosnih mjera). U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes;

4. Ako ste se prijavili na naš newsletter:

4.1. Koje Vaše osobne podatke obrađujemo?
4.1.1. Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali prilikom prijave za primanje newslettera na našim internetskim stranicama, odnosno sljedeće podatke:
4.1.1.1. Vaša e-adresa;

4.2. U koju svrhu obrađujemo Vaše osobne podatke?
4.2.1. Vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:
4.2.1.1. Kako bismo Vam slali naš newsletter. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes, zbog Vašeg zahtjeva za primanjem newsletter-a;
4.2.1.2. Kako bismo Vam omogućili ostvarenje pogodnosti namijenjeno svim novim primateljima newsletter servisa. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes, kako bismo Vam omogućili pogodnost koju smo Vam obećali;
4.2.1.3. Kako bismo zaštitili svoje opravdane interese (primjerice kada je to nužno za provođenje sigurnosnih mjera). U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes;

5. Ako ste član MPC programa:

5.1. Kako koristimo broj Vaše MPC kartice?
5.1.1. Ako ste član MPC programa, obrađujemo broj Vaše MPC kartice za potrebe MPC programa, gdje je MultiPlus Card d.o.o. voditelj obrade, dok mi imamo isključivo ulogu izvršitelja obrade. U tom smislu upućujemo Vas na pravila privatnosti društva MultiPlus Card d.o.o. – https://www.multipluscard.hr/o-nama/pravila-privatnosti.

6. Ako ste naš sadašnji ili potencijalni poslovni partner:

6.1. Koje Vaše osobne podatke obrađujemo?
6.1.1. Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali kao i one koje smo prikupili prilikom uspostavljanja i održavanja poslovnog odnosa, odnosno sljedeće podatke:
6.1.1.1. Vaše identifikacijske podatke (ako ste fizička osoba)
Ime, prezime, veza s pravnom osobom (vlasnik, direktor, zaposlenik ili slično);
6.1.1.2. Vaše kontakt podatke
Ime i prezime osobe za kontakt;
Broj telefona, Email adresa;

6.2. U koju svrhu obrađujemo Vaše osobne podatke?
6.2.1. Vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:
6.2.1.1. Kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze prema Vama i poduzeli druge potrebne radnje u vezi sa sklapanjem i izvršavanjem ugovora (npr. radi izdavanja faktura, isporuka robe itd.) ili prethodnih radnji (npr. slanje ponuda). U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je izvršavanje ugovora u kojemu ste stranka, odnosno poduzimanje radnji na Vaš zahtjev prije sklapanja ugovora;
6.2.1.2. Kako bismo ispunili svoje zakonske dužnosti u svrhu poštivanja odgovarajućih zakona te u svrhu suradnje sa službama i tijelima za provođenje zakona. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je ispunjenje naše zakonske dužnosti;
6.2.1.3. Kako bismo zaštitili svoje opravdane interese (primjerice kada je to nužno za provođenje sigurnosnih mjera). U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes.

7. Ako ste zainteresirani za rad kod nas:

7.1. Koje Vaše osobne podatke obrađujemo?
7.1.1. Obrađujemo Vaše osobne podatke koje ste nam dali, odnosno koje smo prikupili u svrhu zapošljavanja kod nas, odnosno sljedeće podatke:
7.1.1.1. Vaše osnovne podatke
Ime, prezime, datum i mjesto rođenja;
7.1.1.2. Vaše kontakt podatke
Broj mobitela i/ili telefona;
Email adresa;
7.1.1.3. Dodatne podatke
Ostale podatke koje ste naveli u svome životopisu;

7.2. U koju svrhu obrađujemo Vaše osobne podatke?
7.2.1.1. Kako bismo poduzeli radnje potrebne radi odabira i zapošljavanja novih zaposlenika (npr. radi odabira kandidata za razgovor za posao te radi organizacije razgovora). U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes;
7.2.1.2. Kako bismo Vas uzeli u obzir prilikom traženja novih radnika te kontaktirali u svrhu zapošljavanja ako ste nam poslali otvorenu molbu za posao. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes;
7.2.1.3. Kako bismo Vas uzeli u obzir prilikom traženja novih radnika te kontaktirali u svrhu zapošljavanja ako ste prilikom prijave na natječaj za određeno radno mjesto dali svoju privolu da Vaše podatke prikupimo u svoju evidenciju te Vas kontaktiramo i za druga radna mjesta. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je Vaša privola;
7.2.1.4. Kako bismo ispunili svoje zakonske dužnosti u svrhu poštivanja odgovarajućih zakona te u svrhu suradnje sa službama i tijelima za provođenje zakona. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je ispunjenje naše zakonske dužnosti.

8. Tko ima pristup Vašim osobnim podatcima?

8.1. Vaše osobne podatke smatramo poslovnom tajnom te ih kao takve štitimo sukladno važećim zakonskim propisima i najboljoj praksi.

8.2. Treće osobe imaju pravo pristupa i obrade Vaših osobnih podataka samo u niže opisanim situacijama:
Izvršitelji
8.2.1. Treći pružatelji usluga koji nam pružaju usluge potrebne za naše operativno poslovanje kao npr. računovodstvene, IT, poštanske i kurirske usluge, oglašavanje, tiskare, prevoditelji itd. U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju isključivo sukladno našim uputama;
Voditelji
8.2.2. Treće osobe kojima šaljemo Vaše osobne podatke kako bismo Vam omogućili pogodnost koju ostvarujete prijavom na naš newsletter servis;
8.2.3. Treće osobe kojima šaljemo Vaše osobne podatke kako bismo ispunili neku svoju obvezu (primjerice revizori) ili ostvarili svoj opravdani interes (primjerice certifikacija). U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju sukladno njihovim zakonskim ovlastima;
8.2.4. Nadležna tijela kod provedbe nadzora nad zakonitošću poslovanja i postupanja. U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju sukladno njihovim zakonskim ovlastima.

9. Prenose li se moji osobni podatci u treće zemlje?

9.1. Ako ste se prijavili na naš newsletter, Vaše osobne podatke prenosimo izvan EU. Servis koji koristimo u svrhu slanja newslettera, MailChimp odnosno The Rocket Science Group LLC, iznosi osobne podatke u Sjedinjene Američke Države (SAD). Navedeno društvo je prošlo postupak certifikacije predviđen ugovorom između EU – SAD („Štit privatnosti“). Više o Pravilima privatnosti MailChimp-a možete pročitati nahttps://mailchimp.com/legal/privacy/.

10. Kako štitimo Vaše osobne podatke?

10.1. Zaštita Vaših osobnih podataka nam je izuzetno važna. Neke od mjera zaštite koje provodimo su sljedeće:
10.1.1. Implementacija pseudonimizacije baze podataka kad god je to moguće;
10.1.2. Korištenje sigurnih metoda prilikom razmjerne Vaših osobnih podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa;
10.1.3. Primjena suvremenih metoda zaštite i kontrole pristupa podatkovnim resursima koji sadrže osobne podatke;
10.1.4. Kontinuirani nadzor nad svim resursima (fizičkim prostorima gdje su Vaši podaci pohranjeni) koji se koriste za obradu osobnih podataka.

11. Kroz koji period držimo Vaše osobne podatke?

11.1. Za podatke gdje postoji zakonom definirani rok čuvanja, Vaše podatke čuvamo kroz taj period te ih brišemo u dodatnom periodu od godine dana.

11.2. Vaše osobne podatke, koje ste nam dali kao registrirani korisnik našeg webshopa, obrađujemo dok se ne odjavite kao naš korisnik. Po odjavi prestaje uobičajena obrada Vaših podataka te iste brišemo u roku od 6 godina od Vaše posljednje kupnje.

11.3. Vaše osobne podatke, koje ste nam dali kao kupac na našem webshopu, čuvamo 6 godina od Vaše posljednje kupnje. Nakon proteka navedenog roka, Vaše podatke brišemo u nama najkraćem mogućem roku.

11.4. Ukoliko ste ispunili reklamacijski upitnik, Vaše podatke, kao i sam upitnik, čuvamo najmanje godinu dana od primitka reklamacije kako bi udovoljili našoj zakonskoj obvezi zaštite potrošača. Nakon proteka navedenog roka, Vaše osobne podatke, kao i sam upitnik, brišemo u roku od mjesec dana.

11.5. Vaše kontakt podatke za slanje newslettera čuvamo sve dok se ne odjavite s našeg servisa. U slučaju odjave, Vaše podatke brišemo u nama najkraćem mogućem roku.

11.6. Ako ste naši poslovni partneri za koje ne postoji definirani zakonski rok čuvanja, držimo za cijelo vrijeme važenja ugovora kojeg imamo sklopljenog s Vama. Po prestanku ugovora, Vaše podatke brišemo u dodatnom periodu od 6 godina od prestanka ugovora (zastarni period od 5 godina, uvećan za 1 godišnji period za brisanje).

11.7. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju našeg legitimnog interesa, čuvamo sve dok postoji naš legitimni interes, te ih brišemo u periodu od 1 godine od prestanka našeg legitimnog interesa.

11.8. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju Vaše suglasnosti, čuvamo sve dok imamo Vašu suglasnost. U slučaju povlačenja suglasnosti, iste brišemo u najkraćem, nama mogućem, roku. Ako je suglasnost dana na određeni period, onda nakon isteka tog perioda Vaše podatke brišemo u najkraćem, nama mogućem, roku.

12. Vaša prava

12.1. U slučaju da se odlučite koristiti jednim ili više od svojih niže navedenih prava, Društvo ima pravo provjeriti Vaš identitet, sve u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka.

12.2. Vaša prava ostvarujete besplatno. Ipak, ako učestalo (primjerice, ako je od prošlog Vašeg zahtjeva prošlo manje od 6 mjeseci) ili prekomjerno (primjerice, tražite sve Vaše osobne podatke u pisanom obliku) tražite pristup ili prenošenje Vaših osobnih podataka, imamo Vas pravo tražiti da podmirite naše troškove prije provođenja takve radnje.

12.3. Pristup Vašim osobnim podatcima
Imate nas pravo tražiti potvrdu obrađujemo li Vaše osobne podatke, kao i pristup Vašim osobnim podacima koje obrađujemo. Isto pravo možete ostvariti na način da svoj zahtjev pošaljete na info@poolexpert.hr te kao Naslov poruke navedete „Zahtjev ispitanika“. Po primitku poruke, poslati ćemo Vam potvrdu urednog primitka Vašeg zahtjeva.

12.4. Ispravak netočnih osobnih podataka
Imate pravo zatražiti ispravak Vaših netočnih osobnih podataka, kao i pravo nadopuniti Vaše osobne podatke. Isto pravo možete ostvariti na način da svoj zahtjev pošaljete na info@poolexpert.hr te kao Naslov poruke navedete „Zahtjev ispitanika“. Po primitku poruke, poslati ćemo Vam potvrdu urednog primitka Vašeg zahtjeva.

12.5. Prenosivost osobnih podataka
Imate pravo preuzeti i tražiti prijenos Vaših osobnih podataka. Isto pravo možete ostvariti na način da svoj zahtjev pošaljete na info@poolexpert.hr te kao Naslov poruke navedete „Zahtjev ispitanika“. Po primitku poruke, poslati ćemo Vam potvrdu urednog primitka Vašeg zahtjeva.

12.6. Prigovor protiv obrade ili postupanja s Vašim osobnim podacima
Imate pravo prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka kao i općenito na naš način postupanja s Vašim osobnim podacima. Isto pravo možete ostvariti na način da svoj zahtjev pošaljete na info@poolexpert.hr te kao Naslov poruke navedete „Zahtjev ispitanika“. Po primitku poruke, poslati ćemo Vam potvrdu urednog primitka Vašeg zahtjeva.

12.7. Pravo na pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka

U svakom trenutku imate pravo na pritužbu pred nadležnim tijelom za zaštitu osobnih podataka – Agencijom za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr), vezano uz obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka.

Scroll to Top